راهنمای خرید

راهنمای خرید بهترین کفش ایمنی با کیفیت

داشتن یک کفش ایمنی با کیفیت برای مشاغل پر خطر بسیار ضروری است. خیلی اوقات جمله ” اول ایمنی بعد کار ” در حد یک شعار می دانیم. اما وقتی حادثه ای پیش می آید و داشتن یک کلاه ایمنی جانتان را نجات می دهد متوجه می شوید این یک جمله طلایی است. پس باید بهترین کفش ایمنی موجود در بازار را تهیه کنید. همانند دیگر کفش ها ، برندهای خارجی (مثل کفش ایمنی کاترپیلار ، میلر ، نووا ، سیفتی جاگر و غیره) و داخلی (مثل سبلان ، الوند ، شهپر و غیره ) در تولید کفش های ایمنی  با کیفیت سهیم هستند.

کفش های ایمنی به طور کلی به چهار دسته ساق بلند و کوتاه ، با سرپنجه (دارای قسمت محافظت کننده از انگشتان پا) و بدون سر پنجه می توان تقسیم کرد. کفش ایمنی بدون سرپنجه به دلیل اینکه قسمت محافظتی جلوی پا را ندارد به مراتب سبک تر از دیگر مدل ها می باشد.

کدام کفش ایمنی با کیفیت مناسب من است ؟

جواب این سوال به خرید بهترین کفش ایمنی کمک شایانی می کند. محیط کاری شما تعیین کننده است این سری کفش ها برای محیط های شیمیایی (ضد اسیدی) ، محیط های لیز و سر (ضد لغزش) ، محیط های دمای بالا (ضد آتش) ، محیط های که افراد اقدام به جابجایی اجسام می کنند (پنجه فولادی) ، ضد برق گرفتگی،  همچنین مناطق جنگلی یا صخره ای مناسب هستند.

پس متناسب با فعالیت خود کفش کار را انتخاب کنید.

علت اختلاف قیمت کفش های ایمنی چیست ؟

شاید برای شما سوال پیش بیایید که مثلا علت اختلاف قیمت کفش ایمنی بهشتیان با کفش ایمنی کاترپیلار چیست ؟ در جواب باید گفت علاوه بر ایمنی خود کفش مواد بکار رفته ، طول عمر ، راحتی ، استفاده از مواد مرغوب در آستر در قیمت ها موثر است. نکته دیگر اینکه کفش های برند با ارز وارد کشور می شود ، که نوسان در بازار ارز بر قیمت کفش های برند موثر است.

اجزای مختلف کفش ایمنی با کیفیت

اجزای کفش ایمنی

همانطور که در بالا گفته شد کفش های کار برای محیط های مختلف متفاوتند که ما یک مدل متداول در عکس بالا برای شما تشریح می کنیم.

۱ – محافظت کننده از پنجه پا : یکی از بخش های آسیب پذیر پا قسمت انگشتان هستند که اگر شی بروی پایمان افتاد سبب آسیب دیدن انگشتان پا می شود با وجود یک یا چند لایه محافظتی در قسمت پنجه دیگر نگران این موضوع نباشید.

۲ – لایه فلزی محافظت کننده پنجه : برای محافظت چند برابری پنجه از یک تکیه فلز استفاده می کنند.

۳ – لایه نرم پی وی سی که هم نوعی لایه محافظتی است و بخاطر داشتن پوشش نرم سببی راحتی پا می شود.

۴ – لایه میانی کفش که در این مدل برای مقاومت و راحتی از جنس فیبر می باشد.

۵ – لایه منعطف و نرمی که نیمه بالایی و جلوی کفش را پوشش می دهد.

۶ –  ساختار نرم و منعطف در قسمت کفی که راحتی کفش را چند برابر می کند.

۷ – کفی دوبل و راحت با قابلیت ارتجاعی از جنس Eva که در قسمت قوس و پاشنه دارای بالشتک می باشد.

۸ – آستر با قابلیت تنفس و ضد باکتریال.

۹ – نگهدارنده پاشنه با پد نرم.

۱۰ – یقه کفش با لایه ضد شوک.

۱۱ – قسمت بیرونی پشت پاشنه که از مواد مقاوم ساخته شده است.

۱۲ – زیره از مواد ضد لغزش ، ضد فرو رفتن اشیا تیز مثل میخ ، ضد آب ، ضد مواد شیمیایی و نفوذپذیری.

ویژگی های یک کفش کار ایده آل

ویژگی-کفش-ایمنی

ضد الکتریسیته ساکن (علامت اختصاری CP) : این ویژگی اگر بطور عمومی در همه کفش های ایمنی باشد بهتر است اما این سری کفش ها مناسب افرادی است که با برد های الکترونیکی سر و کار دارند و وجود الکتریسیته سبب خراب شدن بردها شود.

پد راحتی : کفش های کار بخاطر وجود فلز در قسمت زیره یا پنجه سنگین هستند اگر پد یا بالشتک در بخش پاشنه قرار بگیرد فرد احساس راحتی زیادی خواهد کرد و فشار وارده به پا کاهش می یابد.

ضد شوک بودن : این ویژگی باعث می شود شوک و انرژی حاصل از راه رفتن و فعالیت مهار شود و فرد کمتر خسته شود.

ضد لغزش (ضد لیز یا سر خردن) : وجود یک سری شیار و مواد بکار رفته در قسمت زیره کفش سبب می شود که در جایی که بسیار لیز باشد (مثلا محیطی که پر از روغن باشد) شخص سر نخورد.

ضد نفوذ (علامت اختصاری RR) : در برخی از این سری کفش یک لایه نازک فلزی در قسمت زیره قرار می گیرد و پا را در برابر میخ یا اشیا تیز محافظت می کند.

ضد مواد شیمیایی : بعضی مدل ها دارای رویه و ریزه ضد اسید یا مواد شیمیایی هستند که از نفوذ هر نوع مایع (مثلا مواد شیمایی) جلوگیری می کند.

ضد حرارت : افرادی که در کارخانه های ذوب فولاد یا محیط هایی با حرارت بالا کار می کنند باید از کفش های ضد حرارت استفاده کنند.

ضد آب : این گزینه در اکثر کفش های کار موجود است و بیشتر مناسب محیط های مرطوب و جنگلی است.

وزن خوب : کفش های کار همانطور که گفته شد سنگین هستند اما اگر فلز بکار رفته استاندارد باشد کفش بسیار سنگین نمی شود.

راحتی : کفش های کار با داشتن لایه ضد شوک ، بالشتک ، پد محافظتی پاشنه برخلاف تصور کفش راحتی خواهد بود.

لایه محافظت پنجه : اکثر کفش های کار این ویژگی را دارند البته برخی مدل ها بدون قسمت محافظتی هستند. وجود یک لایه فلز یا مواد مقاوم باعث می شود تا از انگشتان پا محافظت گردد.

آستر : آستر کفش کار باید قابلیت گردش هوا داشته باشد و ضد باکتری باشد تا پا قارچ نزند و رطوبت پا را جذب کند.

ضد برق گرفتگی : در قسمت پنجه این سری کفش ها از pvc یا چرم طبیعی استفاده می شود.

نکات مهم قبل از خرید این سری کفش ها

  • کفش کیپ نخرید به امید اینکه جا باز کند و اگر سینه پای بزرگی دارید و کفش یک سایز بزرگتر موجود بود (مثلا پای شما ۴۰ هست و سایز ۴۱ موجود بود) همان سایز بزرگتر را سفارش دهید البته نباید کفش خیلی از پایتان بزرگتر باشد .
  • بعد از ظهر به خرید بروید و هنگام تست کردن جوراب به پا داشته باشید.
  • در فصل گرم که دمای پا بالا می رود پیشنهاد می شود کفش با قابلیت تنفس تهیه کنید و جوراب نازک (نه خیلی نازک) با منافذ بزرگ تهیه کنید تا پای شما رطوبت را حفظ نکند.
  • کفش زیاد سنگین نخرید.
  •  از استاندارد بودن کفش مطمعن شوید و بخاطر مقداری گرانتر بودن از خرید کفش بی کیفیت خودداری کنید که بحث سلامتی در میان است.
  • از کفش های ایمنی بدون پنجه به عنوان کفش پیاده روی و دویدن یا کوهنوردی استفاده نکنید که به بدنتان آسیب می زنید.
  • سعی کنید کفش کاری بخرید که دارای تاییده از اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا