دیگر امروزه بر کسی پوشیده نیست که هر کسب و کاری برای بقا و ادامه فعالیت خود باید فعالیت خود را وارد فضای مجازی کند و از این طریق مشتریان جدیدی جذب کند. برای این موضوع پلتفرم و راه های مختلفی وجود دارد از ایجاد یه اکانت در شبکه های اجتماعی گرفته تا طراحی وب سایت اختصاصی. بدون شک داشتن یک اپ یا سایت مختص خودتان بسیار مفیدتر است و شما کارهای فوق العاد ای می توانید از آن طریق انجام دهید. در این مقاله بیشتر به این موضوع توجه داریم که شما را با آموزش طراحی اپلیکیشن موبایل آشنا کنیم.
البته که این کار فعالیتی بسیار تخصصی است و نیازمند تمرین زیاد است. اما حداقل سودش این است که با مراحل مختلف و نکات آن آشنا می شوید و هنگام واگذاری پروژه خود به فرد یا شرکتی دچار سردگمی نمی شوید و کار در آن هنگام بسیار راحت تر خواهد بود. در سال های نه چندان دور اکثر افراد وقتی نام اپلیکیشن موبایل می آمد تمام ذهنشان سمت بازی و سرگرمی می رفت. اما رفته رفته این قضیه به طور کلی تغییر کرد و با ورود اپ های پزشکی و خرید و فروش و … ، طرز تفکر افراد نسبت به این موضوع تغییر پیدا کرد.
مراحل طراحی و ساخت اپلیکیشن موبایل
۱ – تعیین اهداف: شاید برایتان دور از ذهن نبود که در ابتدا با این مورد رو به رو شوید. کاملا بدیهی است که شما باید پیش از شروع فعالیتتان مقصود خود را تعیین کنید و بدانید برای چه منظوری می خواهید این اپ را طرای کنید؟ این اپ دقیقا چه نیازهایی از شما و مشتریانتان قرار است رفع کند.
۲ – بررسی زوایای مختلف قضیه (تحقیق) : شما نباید بی گدار به آب برنید. باید به طور کامل و از تمام زوایا قضیه بررسی کنیم که آیا واقعا متقاضی برای اپ ما وجود خواهد داشت یا خیر ؟ شانس موفقیت ما چند درصد است ؟ قبل از ما آیا کسانی سراغ این ایده رفتهاند و میزان موفقیتشان چقدر بوده است ؟ و بسیاری سوال دیگر.
۳ – جزئیات و فریم اصلی اپلیکیشن را مشخص کنید : باید صفحات مهم و به اصطلاح لندینگهای های خود را مشخص کنید و تعیین کنید چه چیزهایی و با چه جزئیاتی میخواهید به کاربر نشان دهید. برای اینکار میتوانید از ابزار وایر فریم (wireframe) استفاده کنید که گزینه بسیار بهتری نسبت به کاغذ و قلم است.به هیچ وجه این مرحله را فراموش نکنید زیرا در ادامه با مشکلات عجیبی رو به رو میشوید ، اگر در این مرحله سهل انگاری کنید.
۴ – ساخت API : شاید اگر تا به حال مطالعه خاصی در این زمینه نداشته اید این مورد کمی برایتان گنگ بیاید. این اصلاح مخفف کلمه Application Programming Interface که به اصلاح یک رابط است. این مرحله از مراحل دشوار و بسیار حیاتی و مهم طراحی اپ است.
۵ – بررسی مدل آماده شده : در این مرحله که یک پیش زمینه تقریبا آماده شده دارید باید بررسی کنید که کدام فیچرها اضافی هستند و چه فیچرهایی است که اضافه شوند. به طور کلی نقاط ضعف و قوت اپ خود را بررسی کنید و تمام نکات پایانی را رعایت کنید.
۶ – ساختن اپلیکیشن: در این مرحله باید سراغ اساسیترین کارها بروید. یعنی به سراغ ست کردن API ، تنظیم پایگاه داده ، طراحی یو آی و یو ایکس (ui , ux) بروید.
۷ – تست و منتشر کردن : در این مرحله باید اپ خود را در سیستم عامل ها و دستگاه های مختلف بررسی کنید و باگ های احتمالی را پیدا و رفع کنید. پس از آن اقدام به انتشار اپلیکیشن خود در پلتفر های مناسب کنید.
استاندارهای لازم یک اپلیکیشن
شما برای اینکه بتوانید یک تجربه کاربری خوب و مناسب ایجاد کنید باید به فاکتورهای مهم و زیادی توجه کنید از جمله :
تصاویر جذاب : علاقه بیشتر افراد به مشاهده تصویر و فیلم نسبت به مطالعه نکته عجیبی نیست و ما هم باید در اپلیکیشن خود توجه ویژه ای به آن داشته باشیم و نکات ، خدمات مهم و اساسی خود را به صورت تصاویر جذاب با افکت های خوب نشان دهیم.
فونت مناسب : در مورد فونت نکات بسیاری وجود. سایز فونت از مهم ترین نکات است. حدالامکان از بولد و بزرگ کردن مطالب در اپلیکیشن خوددداری کنید که باعث کاهش رابط کاربری خواهد شد. انتخاب فونت زیبا و کاربرپسند هم یک نکته اساسی است. همچنین سعی کنید بر اساس بک گراند خود از رنگهای مناسب و کاربر پسند استفاده کنید.
سرور: بلاشک مهمترین مورد همین است که باید توجه ویژه ای به آن داشته باشید و با وسواس خاصی آن را دنبال کنید. بعضی افراد دچار این اشتباه می شوند که برای اپلیکیشن خود از هاست (مخصوصا هاست اشتراکی) استفاده می کنند. مهم ترین مشکلش این است که باعث کاهش شدید سرعت اپلیکیشن می شود که احتمالا باعث خروج سریع کاربران می شود. اگر کمی بیشتر هزینه کنید می توانید از یک سرور اختصاصی استفاده کنید که تفاوت بسیار زیادی با هاست دارد ، شک نکنید که ضرر نمی کنید.
اصول طراحی و توسعه اپلیکیشن موبایل
زبان برنامه نویسی: شما برای طراحی و توسعه اپ خود می توانید از زبان های برنامه نویسی مختلفی استفاده کنید که شاید مهم ترین نکته این موضوع تسلط کامل بر روی آن است. شایع ترین زبان هایی که مورد استفاده قرار می گیرند جاوا و XML هستند که پیش از هر کاری باید تسلط خود را بر روی این دو مورد افزایش دهید. مهم ترین مواردی که باید روی آن تسلط پیدا کنید عبارت اند از : رشته ها و اعداد، جنریک ، اشیاء ، کلاس ها ، وراثت ، رابط ها ، مجموعه ها و پکیج ها.
نتیجه
همان طور ک مشاهده کردید طراحی اپلیکیشن نیازمند دانش زیادی در حوزه های مختلفی است. همچنین علاوه بر این موضوع شما برای اینکه بتوانید اپلیکیشن خود را طراحی کنید و به جایگاه مناسبی برسانید باید وقت زیادی صرف کد نویسی کنید. حال در این میان اگر به مشکل و باگی هم بخورید کار سخت تر هم خواهد شد ، زیرا شما در این زمینه تجربه کافی ندارید و احتمالا قادر نخواهید بود تا آن را حل کنید. پس بهتر است خود را به درد سر نیندازید و این کار را به افراد و شرکت های متخصص و معتبر این حوزه بسپارید و با خیالی راحت یک اپلیکیشن حرفه ای و کامل و کاربردی تحویل بگیرید.
عالی بود